Başak Kadını'nın Yıldıznâmesi

Başak Kadını'nın Yıldıznâmesi

Bu materyalin güvenliği Çok düşük. Eski halk inanışları kategorisinde. Sadece bilgi edinmek için okunabilir.

Bu burcun tesiri altında doğan kadın sarıya meyyâl benizli, orta boylu, baldırları ve ayakları ayrı, oynak tabiatlı, şehvetperest, yürüdüğü zaman iki tarafa salınır. Endamı mütenasip, ne pek kalınca ne pek ince, göz ve baş ağrısına müsait, başında ve karnında ve avret yeri üstünde bir alamet olan, re'y ve tedbir sahibesi bir kadındır. Zarif ve akıllı olup büyükle büyük ve küçüke küçüktür. Bunda da üç vecih vardır:

Birinci Vecih: Şems'e mütenâzır olursa sarımtırak benizli, orta boylu, sarıya meyyâl kumral ve gür saçlı, güzel yüz ve kaşlı, mütenâsip endamlı, gazabı şiddetli ve rızası çabuk, ahbap ve dostu çok, tab'ında hile ve mekre meyyâl, büyüklerden bahtı yaver, mal sahibi, ailesi arasında muhterem bir kadındır. Göz ve baş ağrılarıyla safra galebesine kabiliyetlidir.

İkinci Vecih: Zühre'ye mütenâzır olursa sarımtırak beyaz benizli, güzel yüzlü, uzunca boylu, kolları uzun, düzgün sözlü, ruhu hafif, eğlenceyi ve ziyneti sever, cimaâ düşkün, biraz mütekebbir (kibirli) ve izzet-i nefse sahip, hiddet ve gazabı şiddetli,bir hâlde sebât etmez, erkekleri hüsn-ü cemâliyle teşhir eder, zevcinin muhabbetini kazanır bir kadındır.

Üçüncü Vecih: Utarit'e mütenâzır olursa esmere yakın buğday benizli, güzel göz ve kaşlı, çehresi sevimli, yüz hatları mütenâsip, zeki, akıllı ve maharetli, her gördüğü şeyi yapa(bili)r, re'y ve tedbir sahibi, erkekler indinde mahbub (aşık olunacak) bir kadın olup yüzünde ve karnında bir alâmet vardır. Ekser dostları büyük adamlardır.

Hayatı ve Maişeti Hânesi: Burcu Sümbüle ve yıldızı Utarid'dir. Hayatı güzel geçer.Maişeti mutavassıt (ortalama) olur. Kalbinin savfeti (temizliği) sebebiyle sırrını herkese açar. Eli açıktır. İyilik ettiklerinden fenâlık görür. Esmer benizli, kısa boyunlu bir kadından sakınmalıdır. Çünkü hanesini (yuvasını) harap etmeye (yıkmaya) çalışır. Kadınlardan birçok fenâlık görür.

Mal ve Ticâreti Hânesi: Burcu Mizan ve talii Zühre'dir. Kendisine refâh temin edecek kadar malı olur. Kâh zengin ve kâh fakirdir. Haramla bahtı yoktur. Malına bir damla haram girer ise cümlesini alıp götürür. Orta yaşlarında malını yiyecek bir erkek yüzünde zarurete duçar olur (sıkıntıya düşer). Sonra yine âhir ömrüne kadar müreffeh yaşayacak mal eline geçer.

Kardeşleri Hânesi: Burcu Akrep ve yıldızı Merih'tir. Kız ve erkek kardeşleri olur. Kendisi, bunların en zenginidir. Kardeşleri re'yi altında olup sözünü dinlerler. Eğer Şems'e mütenâzırlardan ise kardeşleriyle arasında şeker renklik olur. Ekserisini defneder. Onlardan ayrılır sonra birleşir. Aralarında dava ve münâzaa zuhur eder ve gâlip gelir.

Evlâdı ve Ahfâdı Hânesi: Burcu Cedy ve talii Zühâl'dir. Ekserisi erkek olmak üzere müteaddit evlâdı olur. Bunlardan bazıları kendisinden evvel vefât ederler. Evlatlarından hürmet ve itaat görür.

Hastalığı ve İlletleri Hânesi: Burcu Delv ve yıldızı Zühâl'dir. Büyüklüğünde birçok hastalıklara ve illetlere uğrar. Bütün vücudunda sızılar olur ki bu da safra ve balgamın galebesinden, havanın etkilerinden neş'et eder. Daima tabiatını mülayim tutmak için müshil kullanmak, demirhindi şerbeti içmek, bal yemek, bir miktar halile ve sinamekiyi kâfi miktarda şekerle güzelce dövdükten sonra her gün sabahleyin birer kahve kaşığı almak, kendisi için faydalıdır. Koyun ve sığır etlerinden mümkün mertebe kaçınmalı ve az yemelidir.

Zevci ve Firâşı Hânesi: Burcu Hut ve yıldızı Müşteri'dir. Başından bir veya üç nikâh geçer. Genç iken birçok talipleri zuhur etse de birinci ve ikinci talip ile izdivaç edemez. Erkeklerden bahtı açıktır. Zevci ve zevçleri ile güzel geçim yapar. İlk zevci vefât etmek ve ikinci zevcinden de malını yiyip isrâf eylediği cihetle boşanma ihtimali vardır.

Korkusu ve Mevti Hânesi: Burcu Hamel ve talii Merih'tir. 7 aydan 12 aylığa kadar olan müddetle 14 yaşında iken senenin talii bu burç ve yıldızda olur ise ölüm korkusu vardır. Eğer bunlardan kurtulur ise 75 yaşına kadar yaşar. Ölüm sebebi, salı günü başlayan bir hastalıktır.

Yolculuğu ve Hareketleri Hânesi: Burcu Sevr ve talii Zühre'dir. İkamet, seferden hayırlıdır. Çünkü yolculuk ederse çok zahmet çeker ve zarar eder. Behemehal yolculuk icap ederse Çarşamba günü sabahleyin hareket etsin ve kıbleye müteveccihen yola çıksın. Çok rüya görürse de hepsini uyanmadan evvel unutur.

İzzeti ve İkbâli Hânesi: Burcu Cevza ve yıldızı Utarid'dir. Ekâbir ve kalem indinde bahtı vardır. Hemen her yerde mükerrem ve muhterem olur. Kadri yüce bir adam ile refâkat eder ve ondan çok hayır ve şerefe erer.

Emel ve Ricâsı Hânesi: Burcu Seretan ve talii Kamer'dir. Birçok şeyler emel eder. Zihnine gelip azmeylediği şeye muvaffak olmadıkça vazgeçmez, sebat eder. Ümidinin büyük kısmına muvaffak olur. Akıbeti hayırlıdır. Nimet ve refâh içinde vefât eder.

Düşmanları ve Hasedçileri Hânesi: Burcu Esed ve yıldızı Güneş'tir. Düşmanlarının çoğu sarı veyâ buğday benizli kadınlardır. Bunlar, kendisine haset eder ve helâkine çalışırlar. Aleyhinde yalan söz söylerler. Esmer benizli bir kadının ona büyü yaparak metruk (ıssız) bir kabre koyması melhuzdur. Bundan sakınmalıdır. Erkek ve kadın dost, ahbap ve şerik olmak için talii Sevt, Sümbüle ve Cedy gibi türabi olanlar muvaffak (uygun) olup yıldızı Cevza, Mizan ve Delv gibi Hevâi olanlardan sakınmak lazımdır. Çünkü en büyük düşmanları bunlardır.

Sık sık hamama girmek, kahve içmek, her sıcak ve ratıp şeyleri yemek münasiptir. Hayırlı günü çarşamba, hayırsız günü salıdır. Hayvanlardan siyah ve açık doru kısraklar, elbiseden pamuk, keten yün, renklerden beyaz, yeşil e mavi muvafıktır. Münasip madeni gümüş, taşı zümrüt ve akiktir. Büyük ve küçük birinden hacet talebi zımnında çarşamba günü sabahleyin müracaat ederse isteği hasıl olur.

Eğer hamile kalmaz ise bir fincan içine bir kız çocuğu emziren kadının sütünden bir miktar alıp üstüne bir tavşan ödü ve sığır ödünden bir kaşık kadar ilâve edilir ve buna biraz inek yağı ve yarım dirhem safran konulup güzelce karıştırdıktan sonra bir çıkın yaparak rahim yoluna hayızdan temizlenmeyi müteakip koyup zevciyle mukarenet ederse biiznillahi Teala gebe kalır.

<--- Yıldıznameler, sadece eski halk inanışları olduğu ve İslam'la ilgisi bulunmadığı için, dua metinleri çıkarılmıştır. Bunun nedeniyse ziyaretçilerimizi yanlış yönlendirmemek, batıl bir inanca özendirmemektir. Sitemizdeki "Yıldızname" bölümleri, sadece bilgilendirmek, eskiden böyle inanılıyormuş, insanlar bunlara inanıyormuş demek içindir. Yoksa geleceği Allah'tan başka hiç kimse bilemez. Ne medyumu, ne astrologu, ne cindrarı;, ne de hoca, falcı, kahin gibi benzeri isimler taşıyanı. Lütfen bu bölümdeki yazıları sadece bu mihval üzerine okuyun.--->

Facebook Facebook Twitthis Furl

0 yorum: